Want your
own Fotopage?








 
nur's FotoPage

By: nur lina

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 12-May-2007 05:35 Email | Share | Bookmark
RED GUARA CAFE ~ KOPI ABAD INI

 
 
KOPI RED GUARA (RGC) dikomposisikan dengan 3 bahan aktif mewah utama terdiri daripada Ekstrak Guarana (Paullina cupana), Ubi Bit Merah (Beta Vulgaris) dan Yis Beras Meerah (Monanscus Purpurues). Kopi ini mempunyai kafein yang sangat rendah, mengandungi 70% Arabica dan 30% Robusta dan ditanam 2000 kaki dari aras laut.

Guarana (Paulina Cupana)

Guarana merupakan herba penyembuh Hutan Amazon, Brazil. Mampu menyembuhkan cirit-birit, cegah aterosclerosis /cardiovascular (akibat pemendapan pembuluh darah), meredakan kesakitan, menghentikan pendarahan, penggalak saraf, bersifat anti-oksida sesuai untuk merawat darah tinggi, penyembuh demam, pereda migrain dan sakit saraf (neuralgia). Dalam bentuk tonik, diminum oleh kaum wanita Red Indian semasa datang bulan, senggugut, asma, senggugut dan sakit-sakit sendi. Diambil oleh lelaki Red Indian supaya perut tidak lapar dan menambah tenaga dan stamina semasa pergi berburu. Di Eropah, guarana diumpamkan sehebat Viagra.

Ubi Bit Merah (Beta Vulgaris)

Bersifat anti-kanser bagus untuk merawat kanser, menjana tenaga, sakit pinggang, bersifat anti-oksida. Ianya sering digunakan oleh orang-orang Cina dan Eropah dalam pemakanan harian sebagai sumber tenaga badan dan untuk kesihatan secara menyeluruh.Mengandungi khabohidrat, protein, lemak untuk tenaga. Komponen "Betaine" yang ada dlm ubi bit merah ini berkesan membantu fungsi hati.Ia juga dikatakan dapat membantu merawat migrain dan membuang toksid dalam tubuh.

Yis Beras Merah (Monanscus Purpuruees)

Ianya digunakan secara tradisional oleh orang-orang Cina untuk melawat masalah penghadaman, cirit birit dan sakit perut.Melembutkan salur darah yang keras, sangat bekesan mengatasi penyakit darah tinggi, keracunan, kanser, kencing manis, parkinson atau strok. Komponen penyekat HMG-COA reductase didalamnya berupaya menurunkan kadar jumlah kolestrol dan bagus untuk menurunkan berat badan.

Krimer Soya

Susu tenusu tidak digunakan sebagai krimer kerana ia akan menghapus khasiat dalam kopi guara.

Rumusan Kegunaan Kopi Guara Merah

 Membantu menurunkan berat badan dan kadar kolestrol yang berlebihan
 Membekalkan tenaga berpanjangan
 Membuang air dan lemak berlebihan dalam badan.
 Melancarkan perjalanan darah dan membina jantung
 Mengatasi dan membantu pencernaan
 Mengatasi kelesuan dan sebagai penahan lapar.
 Menghindarkan atau mengurangkan kepenatan
 Membantu merawat migrain
 Melembutkan salur darah yang keras.
 Membantu proses penghadaman yang sempurna.

TESTIMONI PENGGUNA RED GUARA CAFE

TESTIMONI 1

Saya sudah pun mencuba guara coffee ni selama 3 minggu sejak 08/10/2004, dan saya minum 2 kali sehari pagi dan petang. Saya amat terkejut sekali bila timbang berat badan semalam, berat saya sudah pun berkurangan sebanyak 11kg?Patutlah baju2 saya dah longgar?ditambah lagi semasa puasa ni dan mengambil guara coffee semasa bersahur, kenyang hingga berbuka..bila nak berbuka pun, tengok makanan pun dah tak heran dah. Terkejut betul kak?saya tak sangka sungguh saya sudah kehilangan berat sebanyak 11kg dalam 3 minggu selama saya minum guara coffee ni?kalau macam ni lah keputusan dan hasil selepas minum guara coffee ni, saya akan terus minumnya sehingga berat badan saya ke tahap ideal.

TESTIMONI 2

Aku nak kongsi bersama awak pengalaman aku sendiri minum Guara Cafe DCL ni.aku mula mengambil Guara Cafe ni pada 04/10/2004 (Isnin) iaitu 2 sachet sehari, di mana aku minum satu paket pada waktu pagi semasa breakfast dan satu paket lagi semasa tea break iaitu jam 3 atau 4 petang.Berat aku plak pada hari Isnin tu ialah 58kg, ukuran keliling perut 39 inci (Buncit tu!!!)?yang lain2 plak, aku tak ukur sebab aku hanya concentrate pada perut dan berat je.he..he..he.. Semalam iaitu 07/10/2004(Khamis), aku telah pergi ke klinik kerana anak sakit, tak tahan tengok penimbang digital kat klinik tu?terus aje aku timbang berat aku tu..DAN!!!!!!...tau tak, aku baru je ambil Guara Cafe ni pada hari Isnin, tapi semalam hari Khamis, baru je 4 hari..tapi berat badan aku telah berkurangan sebanyak 2kg!!!!! Nurse kat klinik tu kata, akak, berat aku sekarang ni ialah 56kg???.aku langsung tak sangka dan tak percaya, so, nurse tu suruh aku naik balik atas penimbang tu, dan?memang betul?berat dah 56kg?aku telah hilang 2kg?..gembiranya hati tak terkata... Pas tu bila sampai kat rumah, aku ambil pita pengukur, nak ukur keliling perut pula.., eh?betullah..ukuran perut pun dah kurang 1 inci, sekarang dah jadi 38 inci?Hebat juga Guara Cafe ni..dah ler murah, tapi kesan dia power giler lah..ku puas hati!!! FYI, sejak aku mengambil Guara Cafe ni, aku selalu je ke toilet, bukan untuk buang air besar, tapi buang air kecil..adakah itu satu cara lemak kat perut disingkirkan? Mungkin juga kot? Okaylah?summary aku:

Berat sebelum ambil Guara Cafe: 58kg (04/10/2004)

Ambil Guara Cafe pada: 04/10/2004 (Isnin)

Timbang pada: 07/10/2004 (Khamis)

BERAT TERKINI: 56kg (Telah turun 2kg)

Ukuran lilitan perut: 39 inci (04/10/2004 Isnin)

UKURAN TERKINI: 38 inci (07/10/2004 Khamis) kurang 1 inci dalam 4 hari!)

TESTIMONI 3

Saja nak share pengalaman minum Guara Cafe..saya sangat puas hati dengan Guara Cafe DCL ni sebab bagi saya ia mengenyangkan dan selera makan saya dah tak macam dulu lagi yang mana asyik nak makan je..Tapi sekarang sejak minum Guara Cafe ni, selera makan saya telah berkurang dan berat saya juga telah turun sebanyak 1.5kg selepas 7 hari meminumnya..terkejut juga..tapi saya memang gembira tak terkata.. Guara cafe ni tak lah mahal, memang berbaloi meminumnya, lagipun sedap..memang tak rugi mencubalah.terima kasih sebab promotekan guara cafe ni ya..kalau tak, takkan kenallah saya ngan Guara Cafe ni..orang kata ,TAK KENAL, MAKA TAK CINTA..

TESTIMONI 4

Saja nak share kat engko ler..I dah try guara cafe DCL tu.sedap,memang mengenyangkan.I suka sangat ngan coffee ni..asben pun suka sedap kata dia.. lagi satu nak kongsi ngan you,berat I dah kureng 2.8kg selepas 9 hari minum guara cafe ni..boleh tahan gak yer coffee ni.lagi best..coffee ni tak pahit..perut I pun rasa macam dah kempis sikit, apa tidaknya, selalu je buang air kecil sejak minum coffee guara ni, pernah masa hari pertama minum coffee ni, tiap 15 minit, I mesti akan ke tandas buang air kecil, padahal I tak minum air banyak, tapi dengan hanya minum guara coffee tu, terus saja I akan buang air kecil, tandanya lemak cair lah tu, bukan..? Saya dah pun try Klass H?oney Juice, Colon Cleanser (CC) tu.dan sekarang saya sedang mengambil Guara Cafe tu.sedapnya cafe tu kak..kenyang hingga ke petang?hebat!!! Saya dah habis buat detox dengan mengambil CC tu dan ambil sekali ngan Klass honey juice DCL tu. Cara saya pula ialah: Malam: 7 biji CC untuk 11 malam berturut2 sebelum tidur. (Esok pagi mesti akan ke tandas buang toksin dan sampah sarap dari usus) Pagi: Untuk tenaga segera dan penurunan berat badan lebih efektif lagi, saya mengambil satu sudu KHJ tu campur ngan setengah gelas air suam dan minum. Badan saya rasa sihat dan sentiasa bertenaga sepanjang hari. Untuk pengetahuan akak, berat saya telah turun sebanyak 3kg selepas 11 hari buat detox tu.gembiralah..sekarang berat saya ialah 67kg daripada 70kg pada hari pertama buat detox tu.. Guara Cafe tu pula, saya telah minum sejak 8 hari yang lalu dan berita baiknya ialah berat saya turun lagi sebanyak 2.5kg dan sekarang berat saya dah 64.5kg (12/10/2004).

TESTIMONI 5

Sebenarnya nak citer juga pengalaman saya minum kopi guara dari DCL ni hah. saya ni sebenarnya tak suka minum kopi atau tea, tapi sejak mencuba kopi guara ni, rasa macam dah suka sangat minum kopi. Rasanya yang sedap dan mengenyangkan sememangnya telah menukar selera saya dari tak suka minum kopi kepada sangat suka minum kopi sekarang ni. Saya akan minum kopi guara ni selalu lebih-lebih lagi di bulan puasa nanti (esok). Isteri saya juga sangat sukakan kopi ni sebab berat isteri saya dah berkurangan 2kg selepas seminggu minum kopi guara DCL ni. Isteri saya memang seorang yang mempunyai berat yang orang kata perlu diturunkan. Namun, dengan hanya minum kopi guara ni, berat isteri saya sudah pun berkurangan., tak perlu produk yang mahal, tapi hanya dengan meminum kopi guara 2 kali sehari sebelum makan, alhamdulilah, akhirnya dah jumpa produk yang benar-benar membantu isteri saya mengurangkan berat badannya. Saya nak ambil kesempatan ini untuk ucapkan terima kasih kerana memperkenalkan produk kopi guara ni, kerana khasiatnya yang tak ternilai amatlah mujarab sekali.

TESTIMONI 6

RGC ni ada testimoni yg tak kurang powernya selain dari mengslimkan bodss....antaranya ialah....mengeraskan mana mana yg tak keras...cth: bila ambik RGC....awal awal pagi manager dah bangun sebelum u bangun.....dia akan kata "Yes sir...wat can I do for u sir".....hatta RGC bisa melancarkan perjalanan darah justeru tu..mana mana anggota yg dulu longlai...akan bertambah powernya jika di minum RGC secara berterusan......selain dari itu...bagi mereka yg ada masalah batu karang peringkat awal...RGC boleh membantu mengeluarkan dan memecahkan batu tadi....bagaimana? RGC pabila d minum akan menyebabkan si peminum tadi balik balik ke bilik air utk buang air kecik.... Sekian .....antara lain keistemewaan RGC.....ATAU pun sinonim dgn panggilan KOPI WIPER.

TESTIMONI 7

Ala, syahur bukannya kita makan sangat. Saya mencuba sejak puasa sunat Nisfu Syaaban, kemudian, secara tidak langsung, isteri saya juga mencuba. Sementara menunggu waktu berbuka pada hari ke-enam berpuasa, isteri saya mengakui: "Betullah, bila kita minum Red Guara Cafe, tak terasa lapar, letih, dahaga, mengantuk dan bertenaga sepanjang hari'. Saya memang mengamalkannya di pejabat.

Balik tengah hari, isteri tanya, 'makan dengan Haji Ahmad ke tadi?" sebab saya tak kisah nak makan. Solat saja, balek semula ke pejabat.

Dengan kandungan Kopi Arabica, Guarana, Ubi Bit Merah dan Yis beras merah, Soya sebagai krimer, ternyata Red Guara Cafe adalah syahur lengkap untuk sepanjang hari berpuasa. Cuma bancuh dengan air didih tanpa menambah gula dan susu tenusu untuk menjaga khasiatnya.

TESTIMONI 8

sebelum kenal gc berat husband 82 kg.. memang overweight. dia ambil gc sebelum bulan puasa iaitu 1 pkt sehari selain dari exercise dan control makan. dia amalkan selama 2 bulan. masa raya tu adik-beradik dan saudara mara komen yg dia dah kurus.. memang skrg berat badan dah 72- 74 kg.. still boleh maintain berat badan. skrg ini adik-beradik dia pun dah start minum gc. lagi satu kawan office saya pun macam tu. dia minum gc selama 2 bulan. kawan-kawan office dah tegur dia kurus..wahal makan macam biasa je dan berat still sama. dari pemerhatian yang kak eda dapat, gc ini akan memecahkan lemak kat tangan, pinggang dan paha.

TESTIMONI 9

FYI sekarang ni awie ambil RGC tiap pagi...ok gak... sebab baru minggu lepas check... DR kata ok...normal 70/120 Masa saya ambil tu kira dah reda sikit dari masa saya beritahu akak saya ada darah tingg...180 tau... DR ada bagi saya makan ubat... tapi bila habis je ubat tu... saya tak sambung ubat Dr,tapi saya ambil RGC...sampai sekarang...alhamdulillah...maintain gitu.....

TESTIMONI 10

adik lelaki saya ni nama dia adam.saya beri bapa say yg minum rgc ni,tapi dia pulak yg belasah. adam ni selalu main bola sepak/futsal.dia seorang perokok. biasanya dia akan cepat kepenatan dan termengah2 selepas berlari mengejar bola tu dalam setengah jam....tetapi dia terperasan,sejak minum kopi rgc ni,dia tak lagi rasa penat dan termengah2 tu. dia kekal cergas dan bertenaga untuk berlari berterusan sehingga satu jam. stamina meningkat setelah mengamalkan rgc. memang menakjubkan kan.sampai sekarang dia amalkan rgc nih.

TESTIMONI 11

seorang ahli dcl telah mengirimkan 4 kotak rgc kat kampung untuk diminum oleh bapa dia. selepas seminggu bapa dia minum,bapa dia call dia beritahu yang sakit belakang dia hilang. difahamkan sejak minum kopi rgc itulah. sebelum ini memang selalu bapa dia sakit2 belakang badan tu. sejak dari situ setiap bulan dia akan sediakan stok kopi rgc utk bapa dia di kampung.

TESTIMONI 12

Pada mulanya en Akmal menawarkan set 5P produk DCL sebagai rawatan untuk penyakit ghout saya. Oleh kerana harganya yang terlalu tinggi, saya tidak mampu dan hanya mengambil RGC sebagai menjaga hati tetamu datang dari jauh bersusah payah. Kaki saya memang sangat sakit. Selepas minum RGC lama kelamaan saya perasan sakit di kaki berkurangan. Walaupun masih sakit, pengurangan yang sedikit pun memberikan rahmat yang amat bernilai bagi saya. Saya teruskan pengambilan RGC sampai habis sekotak. Bila dah habis saya jadi rindu rinduan dengan RGC. Minum kopi lain dah tak sedap. Saya suruh anak saya order lagi RGC dan saya terus jadikan minuman harian 3 ke 4 kali sehari. Alhamdulillah, ghout saya semakin pulih setiap hari. Selepas saya amalkan RGC sebanyak 8 kotak, saya sudah bebas dari ghout. Saya sudah boleh bergerak dengan bebas. Malahan saya sudah boleh menikmati seafood dan tomyam.


DIFORMULAKAN OLEH DR ZAKARIA (FRIM)

HARGA

WM: RM19.80 | EM: RM21.80 | BRU:$11.50 | S'PORE $10.80

KOS PENGHANTARAN RM5.00

20GM X 16 Sachets






View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net