Want your
own Fotopage?








 
nur's FotoPage

By: nur lina

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Saturday, 12-May-2007 05:35 Email | Share | | Bookmark
RED GUARA CAFE ~ KOPI ABAD INI

 
 
KOPI RED GUARA (RGC) dikomposisikan dengan 3 bahan aktif mewah utama terdiri daripada Ekstrak Guarana (Paullina cupana), Ubi Bit Merah (Beta Vulgaris) dan Yis Beras Meerah (Monanscus Purpurues). Kopi ini mempunyai kafein yang sangat rendah, mengandungi 70% Arabica dan 30% Robusta dan ditanam 2000 kaki dari aras laut.

Guarana (Paulina Cupana)

Guarana merupakan herba penyembuh Hutan Amazon, Brazil. Mampu menyembuhkan cirit-birit, cegah aterosclerosis /cardiovascular (akibat pemendapan pembuluh darah), meredakan kesakitan, menghentikan pendarahan, penggalak saraf, bersifat anti-oksida sesuai untuk merawat darah tinggi, penyembuh demam, pereda migrain dan sakit saraf (neuralgia). Dalam bentuk tonik, diminum oleh kaum wanita Red Indian semasa datang bulan, senggugut, asma, senggugut dan sakit-sakit sendi. Diambil oleh lelaki Red Indian supaya perut tidak lapar dan menambah tenaga dan stamina semasa pergi berburu. Di Eropah, guarana diumpamkan sehebat Viagra.

Ubi Bit Merah (Beta Vulgaris)

Bersifat anti-kanser bagus untuk merawat kanser, menjana tenaga, sakit pinggang, bersifat anti-oksida. Ianya sering digunakan oleh orang-orang Cina dan Eropah dalam pemakanan harian sebagai sumber tenaga badan dan untuk kesihatan secara menyeluruh.Mengandungi khabohidrat, protein, lemak untuk tenaga. Komponen "Betaine" yang ada dlm ubi bit merah ini berkesan membantu fungsi hati.Ia juga dikatakan dapat membantu merawat migrain dan membuang toksid dalam tubuh.

Yis Beras Merah (Monanscus Purpuruees)

Ianya digunakan secara tradisional oleh orang-orang Cina untuk melawat masalah penghadaman, cirit birit dan sakit perut.Melembutkan salur darah yang keras, sangat bekesan mengatasi penyakit darah tinggi, keracunan, kanser, kencing manis, parkinson atau strok. Komponen penyekat HMG-COA reductase didalamnya berupaya menurunkan kadar jumlah kolestrol dan bagus untuk menurunkan berat badan.

Krimer Soya

Susu tenusu tidak digunakan sebagai krimer kerana ia akan menghapus khasiat dalam kopi guara.

Rumusan Kegunaan Kopi Guara Merah

 Membantu menurunkan berat badan dan kadar kolestrol yang berlebihan
 Membekalkan tenaga berpanjangan
 Membuang air dan lemak berlebihan dalam badan.
 Melancarkan perjalanan darah dan membina jantung
 Mengatasi dan membantu pencernaan
 Mengatasi kelesuan dan sebagai penahan lapar.
 Menghindarkan atau mengurangkan kepenatan
 Membantu merawat migrain
 Melembutkan salur darah yang keras.
 Membantu proses penghadaman yang sempurna.

TESTIMONI PENGGUNA RED GUARA CAFE

TESTIMONI 1

Saya sudah pun mencuba guara coffee ni selama 3 minggu sejak 08/10/2004, dan saya minum 2 kali sehari pagi dan petang. Saya amat terkejut sekali bila timbang berat badan semalam, berat saya sudah pun berkurangan sebanyak 11kg?Patutlah baju2 saya dah longgar?ditambah lagi semasa puasa ni dan mengambil guara coffee semasa bersahur, kenyang hingga berbuka..bila nak berbuka pun, tengok makanan pun dah tak heran dah. Terkejut betul kak?saya tak sangka sungguh saya sudah kehilangan berat sebanyak 11kg dalam 3 minggu selama saya minum guara coffee ni?kalau macam ni lah keputusan dan hasil selepas minum guara coffee ni, saya akan terus minumnya sehingga berat badan saya ke tahap ideal.

TESTIMONI 2

Aku nak kongsi bersama awak pengalaman aku sendiri minum Guara Cafe DCL ni.aku mula mengambil Guara Cafe ni pada 04/10/2004 (Isnin) iaitu 2 sachet sehari, di mana aku minum satu paket pada waktu pagi semasa breakfast dan satu paket lagi semasa tea break iaitu jam 3 atau 4 petang.Berat aku plak pada hari Isnin tu ialah 58kg, ukuran keliling perut 39 inci (Buncit tu!!!)?yang lain2 plak, aku tak ukur sebab aku hanya concentrate pada perut dan berat je.he..he..he.. Semalam iaitu 07/10/2004(Khamis), aku telah pergi ke klinik kerana anak sakit, tak tahan tengok penimbang digital kat klinik tu?terus aje aku timbang berat aku tu..DAN!!!!!!...tau tak, aku baru je ambil Guara Cafe ni pada hari Isnin, tapi semalam hari Khamis, baru je 4 hari..tapi berat badan aku telah berkurangan sebanyak 2kg!!!!! Nurse kat klinik tu kata, akak, berat aku sekarang ni ialah 56kg???.aku langsung tak sangka dan tak percaya, so, nurse tu suruh aku naik balik atas penimbang tu, dan?memang betul?berat dah 56kg?aku telah hilang 2kg?..gembiranya hati tak terkata... Pas tu bila sampai kat rumah, aku ambil pita pengukur, nak ukur keliling perut pula.., eh?betullah..ukuran perut pun dah kurang 1 inci, sekarang dah jadi 38 inci?Hebat juga Guara Cafe ni..dah ler murah, tapi kesan dia power giler lah..ku puas hati!!! FYI, sejak aku mengambil Guara Cafe ni, aku selalu je ke toilet, bukan untuk buang air besar, tapi buang air kecil..adakah itu satu cara lemak kat perut disingkirkan? Mungkin juga kot? Okaylah?summary aku:

Berat sebelum ambil Guara Cafe: 58kg (04/10/2004)

Ambil Guara Cafe pada: 04/10/2004 (Isnin)

Timbang pada: 07/10/2004 (Khamis)

BERAT TERKINI: 56kg (Telah turun 2kg)

Ukuran lilitan perut: 39 inci (04/10/2004 Isnin)

UKURAN TERKINI: 38 inci (07/10/2004 Khamis) kurang 1 inci dalam 4 hari!)

TESTIMONI 3

Saja nak share pengalaman minum Guara Cafe..saya sangat puas hati dengan Guara Cafe DCL ni sebab bagi saya ia mengenyangkan dan selera makan saya dah tak macam dulu lagi yang mana asyik nak makan je..Tapi sekarang sejak minum Guara Cafe ni, selera makan saya telah berkurang dan berat saya juga telah turun sebanyak 1.5kg selepas 7 hari meminumnya..terkejut juga..tapi saya memang gembira tak terkata.. Guara cafe ni tak lah mahal, memang berbaloi meminumnya, lagipun sedap..memang tak rugi mencubalah.terima kasih sebab promotekan guara cafe ni ya..kalau tak, takkan kenallah saya ngan Guara Cafe ni..orang kata ,TAK KENAL, MAKA TAK CINTA..

TESTIMONI 4

Saja nak share kat engko ler..I dah try guara cafe DCL tu.sedap,memang mengenyangkan.I suka sangat ngan coffee ni..asben pun suka sedap kata dia.. lagi satu nak kongsi ngan you,berat I dah kureng 2.8kg selepas 9 hari minum guara cafe ni..boleh tahan gak yer coffee ni.lagi best..coffee ni tak pahit..perut I pun rasa macam dah kempis sikit, apa tidaknya, selalu je buang air kecil sejak minum coffee guara ni, pernah masa hari pertama minum coffee ni, tiap 15 minit, I mesti akan ke tandas buang air kecil, padahal I tak minum air banyak, tapi dengan hanya minum guara coffee tu, terus saja I akan buang air kecil, tandanya lemak cair lah tu, bukan..? Saya dah pun try Klass H?oney Juice, Colon Cleanser (CC) tu.dan sekarang saya sedang mengambil Guara Cafe tu.sedapnya cafe tu kak..kenyang hingga ke petang?hebat!!! Saya dah habis buat detox dengan mengambil CC tu dan ambil sekali ngan Klass honey juice DCL tu. Cara saya pula ialah: Malam: 7 biji CC untuk 11 malam berturut2 sebelum tidur. (Esok pagi mesti akan ke tandas buang toksin dan sampah sarap dari usus) Pagi: Untuk tenaga segera dan penurunan berat badan lebih efektif lagi, saya mengambil satu sudu KHJ tu campur ngan setengah gelas air suam dan minum. Badan saya rasa sihat dan sentiasa bertenaga sepanjang hari. Untuk pengetahuan akak, berat saya telah turun sebanyak 3kg selepas 11 hari buat detox tu.gembiralah..sekarang berat saya ialah 67kg daripada 70kg pada hari pertama buat detox tu.. Guara Cafe tu pula, saya telah minum sejak 8 hari yang lalu dan berita baiknya ialah berat saya turun lagi sebanyak 2.5kg dan sekarang berat saya dah 64.5kg (12/10/2004).

TESTIMONI 5

Sebenarnya nak citer juga pengalaman saya minum kopi guara dari DCL ni hah. saya ni sebenarnya tak suka minum kopi atau tea, tapi sejak mencuba kopi guara ni, rasa macam dah suka sangat minum kopi. Rasanya yang sedap dan mengenyangkan sememangnya telah menukar selera saya dari tak suka minum kopi kepada sangat suka minum kopi sekarang ni. Saya akan minum kopi guara ni selalu lebih-lebih lagi di bulan puasa nanti (esok). Isteri saya juga sangat sukakan kopi ni sebab berat isteri saya dah berkurangan 2kg selepas seminggu minum kopi guara DCL ni. Isteri saya memang seorang yang mempunyai berat yang orang kata perlu diturunkan. Namun, dengan hanya minum kopi guara ni, berat isteri saya sudah pun berkurangan., tak perlu produk yang mahal, tapi hanya dengan meminum kopi guara 2 kali sehari sebelum makan, alhamdulilah, akhirnya dah jumpa produk yang benar-benar membantu isteri saya mengurangkan berat badannya. Saya nak ambil kesempatan ini untuk ucapkan terima kasih kerana memperkenalkan produk kopi guara ni, kerana khasiatnya yang tak ternilai amatlah mujarab sekali.

TESTIMONI 6

RGC ni ada testimoni yg tak kurang powernya selain dari mengslimkan bodss....antaranya ialah....mengeraskan mana mana yg tak keras...cth: bila ambik RGC....awal awal pagi manager dah bangun sebelum u bangun.....dia akan kata "Yes sir...wat can I do for u sir".....hatta RGC bisa melancarkan perjalanan darah justeru tu..mana mana anggota yg dulu longlai...akan bertambah powernya jika di minum RGC secara berterusan......selain dari itu...bagi mereka yg ada masalah batu karang peringkat awal...RGC boleh membantu mengeluarkan dan memecahkan batu tadi....bagaimana? RGC pabila d minum akan menyebabkan si peminum tadi balik balik ke bilik air utk buang air kecik.... Sekian .....antara lain keistemewaan RGC.....ATAU pun sinonim dgn panggilan KOPI WIPER.

TESTIMONI 7

Ala, syahur bukannya kita makan sangat. Saya mencuba sejak puasa sunat Nisfu Syaaban, kemudian, secara tidak langsung, isteri saya juga mencuba. Sementara menunggu waktu berbuka pada hari ke-enam berpuasa, isteri saya mengakui: "Betullah, bila kita minum Red Guara Cafe, tak terasa lapar, letih, dahaga, mengantuk dan bertenaga sepanjang hari'. Saya memang mengamalkannya di pejabat.

Balik tengah hari, isteri tanya, 'makan dengan Haji Ahmad ke tadi?" sebab saya tak kisah nak makan. Solat saja, balek semula ke pejabat.

Dengan kandungan Kopi Arabica, Guarana, Ubi Bit Merah dan Yis beras merah, Soya sebagai krimer, ternyata Red Guara Cafe adalah syahur lengkap untuk sepanjang hari berpuasa. Cuma bancuh dengan air didih tanpa menambah gula dan susu tenusu untuk menjaga khasiatnya.

TESTIMONI 8

sebelum kenal gc berat husband 82 kg.. memang overweight. dia ambil gc sebelum bulan puasa iaitu 1 pkt sehari selain dari exercise dan control makan. dia amalkan selama 2 bulan. masa raya tu adik-beradik dan saudara mara komen yg dia dah kurus.. memang skrg berat badan dah 72- 74 kg.. still boleh maintain berat badan. skrg ini adik-beradik dia pun dah start minum gc. lagi satu kawan office saya pun macam tu. dia minum gc selama 2 bulan. kawan-kawan office dah tegur dia kurus..wahal makan macam biasa je dan berat still sama. dari pemerhatian yang kak eda dapat, gc ini akan memecahkan lemak kat tangan, pinggang dan paha.

TESTIMONI 9

FYI sekarang ni awie ambil RGC tiap pagi...ok gak... sebab baru minggu lepas check... DR kata ok...normal 70/120 Masa saya ambil tu kira dah reda sikit dari masa saya beritahu akak saya ada darah tingg...180 tau... DR ada bagi saya makan ubat... tapi bila habis je ubat tu... saya tak sambung ubat Dr,tapi saya ambil RGC...sampai sekarang...alhamdulillah...maintain gitu.....

TESTIMONI 10

adik lelaki saya ni nama dia adam.saya beri bapa say yg minum rgc ni,tapi dia pulak yg belasah. adam ni selalu main bola sepak/futsal.dia seorang perokok. biasanya dia akan cepat kepenatan dan termengah2 selepas berlari mengejar bola tu dalam setengah jam....tetapi dia terperasan,sejak minum kopi rgc ni,dia tak lagi rasa penat dan termengah2 tu. dia kekal cergas dan bertenaga untuk berlari berterusan sehingga satu jam. stamina meningkat setelah mengamalkan rgc. memang menakjubkan kan.sampai sekarang dia amalkan rgc nih.

TESTIMONI 11

seorang ahli dcl telah mengirimkan 4 kotak rgc kat kampung untuk diminum oleh bapa dia. selepas seminggu bapa dia minum,bapa dia call dia beritahu yang sakit belakang dia hilang. difahamkan sejak minum kopi rgc itulah. sebelum ini memang selalu bapa dia sakit2 belakang badan tu. sejak dari situ setiap bulan dia akan sediakan stok kopi rgc utk bapa dia di kampung.

TESTIMONI 12

Pada mulanya en Akmal menawarkan set 5P produk DCL sebagai rawatan untuk penyakit ghout saya. Oleh kerana harganya yang terlalu tinggi, saya tidak mampu dan hanya mengambil RGC sebagai menjaga hati tetamu datang dari jauh bersusah payah. Kaki saya memang sangat sakit. Selepas minum RGC lama kelamaan saya perasan sakit di kaki berkurangan. Walaupun masih sakit, pengurangan yang sedikit pun memberikan rahmat yang amat bernilai bagi saya. Saya teruskan pengambilan RGC sampai habis sekotak. Bila dah habis saya jadi rindu rinduan dengan RGC. Minum kopi lain dah tak sedap. Saya suruh anak saya order lagi RGC dan saya terus jadikan minuman harian 3 ke 4 kali sehari. Alhamdulillah, ghout saya semakin pulih setiap hari. Selepas saya amalkan RGC sebanyak 8 kotak, saya sudah bebas dari ghout. Saya sudah boleh bergerak dengan bebas. Malahan saya sudah boleh menikmati seafood dan tomyam.


DIFORMULAKAN OLEH DR ZAKARIA (FRIM)

HARGA

WM: RM19.80 | EM: RM21.80 | BRU:$11.50 | S'PORE $10.80

KOS PENGHANTARAN RM5.00

20GM X 16 Sachets






Friday, 11-May-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
MADU AMAZING ~ PEMAKANAN KESIHATAN AJAIB

MADU AMAZING
MADU AMAZING ialah produk istimewa yang dikompsisikan dengan 9 ramuan dan herba semulajadi terpilih yang di ilhamkan dari kitab-kitab perubatan tradisional. Ianya mampu membina emunisasi badan dan membina kembali usus. Amazing dikomposisi dengan 9 sumber semulajadi yang berkhasiat iaitu Madu Asli, Habbatus Sauda, Kurma Merah, Kismis, Buah Zaitun, Buah Tin, Ubi Jaga, Dong Quai & Dang Shen.

Madu Asli

Madu asli dengan zat galian penting seperti Kalsium, fosforus, Sulfur, Karbon, zat besi, natrium, kalium, Klorin, Magnesium, Iodin, Kuprum, Manganese dan silikon serta kaya dengan vitamin-vitamin seperti A, B kompleks, C, D dan E. Madu sangat mudah dan cepat diasimilasikan dan cepat membekalkan tenaga yang diperlukan oleh badan, sangat baik untuk buah pinggang, membantu melegakan pembuangan air besar dan menenangkan fikiran membantu merawat luka.
Abu Hurairah r.a. meriwayatkan Rasulullah S.A.W. pernah bersabda, `Barangsiapa yang menjilat madu tiga pagi dalam sebulan, dia tidak diserangi penyakit teruk/kronik.

Dong Quai

Banyak tumbuh secara liar di Asia, ianya ditanam secara meluas untuk tujuan perubatan di Cina dan di Jepun, di mana kebanyakan wanita mengambil setiap hari untuk mengekalkan kesihatan yang baik secara menyeluruh. Secara amnya, Dong Quai dipercaya dapat mengekalkan uterus yang baik dan dapat mengawal putaran haid. Sejak turun-temurun, Dong Quai telah digunakan untk menghindar dari masalah haid dan putus haid. Walaupun Dong Quai bukanlah jenis yang tergolong dalam herba yang mampu merendahkan tekanan darah, tetapi ia ada kesan ini kerana telah meluaskan urat-urat darah. Justeru memudahkan jantung mengepam darah ke seluruh tubuh. Herba ini juga kaya dengan Vitamin B12 dan mempu membina semula sel-sel darah merah.

Dang Shen

Digunakan bagi memberangsakngkan imunisasi tubuh, menambah sel darah merah dan putih serta memperbaiki sistem peredaran darah dalam badan.

Kurma Merah

Dalam bidang perubatan tradisional cina, kurma merah digunakan untuk menguatkan fungsi paru-paru dan jantung sebaik memmelihara perut dan limpa. Kurma merah juga membantu menormalkan tekanan darah. Kajian Khasiat Sedunia mendapati kurma merah amat kaya dengan Vitamin C, yang mana bagus untuk kesihatan yang baik. Antara kelebihan lain menunjukkan kurma merah ini mampu membekalkan oksigen ke otak bagi menguatkan ingatan. Dalam formula herba pula, ia mampu meningkatkan pengaliran darah. Amat sesuai untuk mereka yang aktif.

Minyak Habatussauda

Hadis Riwayat Bukhari & Muslim ~ `Tetaplah kamu dengan Al Habatussauda, kerana di dalmnya terdapat ubat bagi segala penyakit kecuali maut'
Daripada kajian didapati tidak kurang daripada 50 penyakit boleh diubati dengan Habatussauda dan tidak kurang 25 penyakit boleh disingkirkan melalui pembuangan air besar, air kecil, ruam, peluh, kahak dan tahi mata. Habatussauda terbukti sangat baik untuk merawat Lelah/Asma, membuang angin, membina sistem imuniti badan, membantu merawat luka dalam perut serta agen antibodi semulajadi yagn sangat baik.

Buah Tin

Amat baik bagi membina dan menguatkan buah pinggang serta meningkatkan tenaga.

Ubi Jaga

Herba warisan turun temurun yang sangat baik untuk melancarkan perjalanan darah dan meningkatkan tenaga lelaki dan wanita.

Kismis

Menjana kecerdasan minda dan meningkatkan tenaga.

Buah Zaitun

Kebaikan ekstrak buah zaiton dapat membantu menghadam dan meningkatkan metabolisma badan serta mampu menstabilkan hati.

KEGUNAAN MADU AMAZING

1. Membantu menyembuhkan luka-luka pembedahan dan luka-luka lain di dalam perut
2. Berkesan untuk ibu-ibu selepas bersalin di mana ianya memulihkan sistem peranakan
3. Ianya sesuai diamalkan oleh mereka yang bermasalah lumpuh kerana stroke.
4. Mampu merawat sakit Asma/ Lelah / Batuk/ Selsema
5. Sangat baik untuk melancarkan fungsi buah pinggang
6. Penahan sakit tanpa rasa mengantuk dan tidak menyebabkan ketagihan
7. Bahan penahan gatal (anti-hestimin) alergi pada makanan laut
8. Sangat baik dan berkesan untuk sakit sendi, otot, rheumatik, arthritis dan anti-radang
9. Mempercepatkan pemulihan tenaga dan mengelak keletihan
10. Menyembuhkan ulcer gastrik dan pendarahan usus
11. Mengurangkan simptom buasir dan pendarahan
12. Meredakan resdung/sinus
13. Melancarkan perjalanan darah dan membantu menurunkan tekanan darah
14. Merangsang kecantikan kulit sambil memperlahankan kedut pada kulit (awet muda)
15. Mengawal kencing manis dan (mengurangkan paras gula dalam darah)
16. Mengatasi masalah sakit dada, kudis dan sakit belakang
17. Membantu penghadaman
18. Meningkatkan kecerdasan minda dan membantu tumbesaran kanak-kanak
19. Membantu masalah batu karang
20. Mengawal nafsu makan
21. Membantu menenangkan fikiran.

TESTIMONI PENGGUNA AMAZING

Testimoni 1

Saya dan anak perempuan saya yang berumur 11 tahun mencuba Amazing. Setelah 2 hari meminumnya megikut peraturan, saya dan anak saya mula merasakan perubahan. Anak saya asyik ke bilik air dan muntah sehari 2-3x. Selalunya dia akan muntah bila dia demam dan sakit tonsil. Tapi kali ini tak demam, tapi asyik muntah dan katanya dia muntahkan kahak. Begitu juga dengan saya. Setiap kali ke bilik air untuk mandi, wuduk atau buang air, pasti akan batuk yang macam orang sakit TB pulak. Bila batuk, akan keluarkan kahak yg agak banyak dan tidak tahu datangnya dari mana. Maksud saya, saya tidak batuk atau selsema untuk tempoh yang lama. Tetapi kali ini, agak lain pula. Hampir seminggu kami berkedaan begitu, sehingga serak suara saya. Baru saya teringat 3 tahun lepas, sepanjang tempoh mengandung anak yg bongsu, saya mengidap asma dengan agak begitu serius sehingga terpaksa menggunakan 'inhealer'. Saya pasti, segala lendir di dalam paru-paru itulah yang dikeluarkan sebagai kahak. Saya minum air yg banyak. Sekarang, anak-anak saya tidak lagi mengidap tonsil yang selalu menyerang hampir 2-3 bulan sekali dan akan menyebabkan mereka selalu demam.

Testimoni 2

Anak buah suami saya yang baru berumur 5 tahun, selalu batuk-batuk seakan mahu mendapatlelah disebabkan pemakanan yang tidak dikawal seperti selalu minum air sejuk dan ais. Selalu juga suka makan makanan yang dibeli dari luar yg mungkin banyak minyak dsb. Pada suatu malam (Mei 2005), anak buah saya batuk berterusan tanpa henti sehingga nampak begitu melelahkan. Lalu ayahnya menelefon suami dan meminta dihantarkan PI POWER WONDER WATER dan yang lain-lain yang dapat mengurangkan batuknya. Lalu saya bekalkan PI POWER, AMAZING dan NIG'ELLA. Alhamdulillah...pada malam itu, dia dapat tidur dgn agak nyenyak dan hanya terbatuk-batuk kecil. Ibu mereka memberi berterusan AMAZING kepada ketiga-tiga anak mereka kerana khasiat dan kebaikan AMAZING.

Testimoni 3

Saya Pn. Z, menghadapi masalah susah membuang air besar. Sudah bermacam-macam produk diluar sana saya cuba tetapi tiada kesan seperti yang saya inginkan. Perut menjadi buncit penuh dgn angin dan kotoran. Saya sentiasa mempunyai masalah sakit perut, senak ,memulas-mulas dan angin. Selepas kwn saya mengenalkan saya produk DCl nie, selepas 8jam saya makan MADU AMAZING, memang tidak sangka saya tidak berhanti terkentut-kentut dan buang air besar dgn byk sekali. Sekarang, alhamdulillah saya tiada masalah lagi.


Cara Pengambilan:

Bancuhkan 2 sudu Amazing dengan 1 cawan air suam. Diambil sebelum sarapan dan sebelum tidur. Gunakan Sudu plastik.

HARGA

WM: RM45.00 | EM: RM49.50 | BRU: $25.50 | S'PORE: $24.50
KOS PENGHANTARAN (sem. malaysia sahaja) : RM5.00
290 GM


Thursday, 10-May-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
NUAGE ~ RAHSIA AWET MUDA

NUAGE
SEJARAH NUAGE

Telah dipercayai bahawa wanita-wanita di negara Scandinavia ada menyimpan rahsia untuk kejelitaan yang berkekalan. Walaupun dalam usia lanjut, wajah seri ayu dan kulit lembut seolah-olah tidak mempedulikan kesan hayat dan masa berlalu. Sains kini memberitahu kita bahawa rahsia Scandinavia itu bukan sebenarnya unsur-unsur genetik belaka. Kajian bertahun-tahun telah membuktikan bahawa tabiat pemakanan negara Nordik ini yang kaya dengan sumber semulajadi Bio Marin yang sebenarnya banyak mempengaruhi kesihatan dan kejelitaan kulit.

KOMPOSISI DAN ADUNAN

Diadun daripada sumber makanan asli mewah yang menakjubkan, iaitu sumber marin (polysakarida, collagen, protein, chondroitins, elastin, karbohidrat dan lain-lain), ekstrasi dari buah anggur (grape) dan sayuran terpilih. Tanpa bahan kimia, suci dan halal.

Kesan Kecantikan

• Mengaktifkan serta membina sel-sel awet muda
• Mengawal bentuk badan
• Membantu memecahkan lemak
• Menghaluskan, menegang, melembap kulit
• Mencerahkan lebam bawah mata
• Mengatasi jerawat atau jeragat akibat hormon tidak stabil
• Mengatasi masalah kutil
• Mengatasi masalah pori-pori terbuka
• Mengatasi masalah bibir mudah pecah
• Mengatasi masalah kulit tangan dan kaki pecah
• Mengatasi masalah kuku mudah pecah
• Membantu merawat kulit muka yang rosak kerana penggunaan skincare yang mengandungi bahan kimia yang berbahaya

Kesan Kesihatan

• Membuang toksin dalam tubuh
• Membantu memulihkan luka luaran dan dalaman
• Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan
• Membantu mengawal darah tinggi
• Mampu membersih dan membina kolon/usus
• Membantu proses penghadaman
• Membantu mengatasi masalah berak berdarah
• Membina, membersih dan melancarkan peredaran haid yang tidak teratur
• Mengawal/melambatkan proses menopous
• Sesuai untuk senggugut
• Membantu mengatasi masalah kerap keguguran
• Membantu mengatasi masalah kencing tak lawas
• Membantu mengatasi masalah kerap kena bisul
• Menguatkan akar rambut
• Meningkatkan daya ingatan
• Memulihkan daya tidur
• Sesuai untuk buasir, migrain, batu karang, gastrik, ulser, jantung berlubang dan lain-lain kekurangan jantung
• Meningkatkan stamina

Soal Jawab Tentang NuAge.

Soalan :-

Adakah NuAge memerlukan kelulusan daripada Kementerian Kesihatan?

Jawapan :-

Tidak, NuAge adalah produk di bawah Bahagian Kawalan Mutu Makanan

Soalan :-

Apakah perbezaan NuAge dengan produk-produk kecantikan (pemakanan) yang lain?

Jawapan :-

1) Formulasi NuAge bukan sahaja untuk kesan kecantikan dan awet muda tetapi ianya juga sangat baik untuk membina kesihatan dan membantu merawat penyakit

2) Komponen-komponen marin NuAge adalah murni dan segar. Ini dapat mengekalkan kesan alahan dan kesan kerumitan.

3) Potensi rumusan NuAge adalah 4 kali lebih berkuasa dari produk yang terkenal dan termahal di pasaran Malaysia.

4) Anda hanya perlu makan NuAge sekali sehari sahaja.

5) NuAge lebih cepat bertindak - pengguna akan mula merasa kesan kebaikan dalam tempoh beberapa hari sahaja.

6) NuAge cepat berkesan kerana sifat mudah hadam bahan aktifnya.

7) Membantu supaya otot-otot jadi kurang lapisan lemak - cepatkan sintesis protein dan lengahkan katabolisma protein (pecahan protein).

Soalan :-

Kenapa NuAge di dalam sachet (kristal) dan tidak berbentuk pil atau kapsul dll?

Jawapan :-

NuAge adalah berbentuk kristal halus. Ia dibuat sedemikian rupa supaya mencapai penyerapan segera yang lebih cekap dan cepat.

Soalan :-

Adalah NuAge dibuat untuk kaum wanita sahaja?

Jawapan :-

Tidak, ia adalah makanan berfungsi dibuat untuk lelaki dan wanita serta kanak-kanak.

Soalan :-

Apabila memakan NuAge, bolehkah seseorang mengambil makanan tambahan, vitamin, ubat-ubatan hospital, alopathy, ubat tradisional, ubat homeopathy atau lain-lain ubat alternatif?

Jawapan :-

NuAge adalah makanan yang bermutu. Anda boleh ambil sebarang ubat-ubatan, makanan tambahan atau vitamin bersama dengan NuAge. NuAge akan bertindak mengoptimakan keberkesanan tindakbalas ubat-ubatan dan makanan lain yang dimakan.

Soalan :-

Adakah NuAge sesuai untuk WANITA HAMIL?

Jawapan :-

Kajian telah membuktikan bahawa wanita hamil hanya perlukan makanan biasa. Makanan tambahan dan juga ubatan biasa jika boleh dielak adalah lebih baik. Formulasi NuAge memungkinkan tubuh akan merasa sedikit panas, di mana mungkin ianya tidak sesuai bagi sebahagian wanita hamil , TERUTAMA DI AWAL KEHAMILAN.

Soalan :-

Bolehkan NuAge dimakan oleh kanak-kanak?

Jawapan :-

Boleh. NuAge adalah selamat untuk kanak-kanak. Untuk kecederaan, luka, asma, lelah dan anak yang selalu berpenyakit boleh diberi NuAge. Orang dewasa dan juga kanak-kanak yang ada masalah jantung adalah sangat baik diberi makan untuk mengatasi beberapa jenis kekurangan jantung. Untuk kanak-kanak cuma berikan 1/4 - 1/2 sachet sehari. Jika susah makan, campurkan dengan jem atau jus dalam sudu kemudian minum secawan air.

Soalan :-

NuAge adalah makanan sumber yang kaya dengan marin (laut), adakah ianya akan menyebabkan alahan?

Jawapan :-

Daripada ujian dan maklumbalas adalah dianggap bahawa NuAge mungkin akan menyebabkan sedikit alahan kepada pengguna yang terlalu sensitif kepada makanan laut. Walaubagaimanapun, ramai pengguna yang mempunyai masalah alahan telah pulih setelah mengamalkan NuAge. Pada peringkat permulaan, mungkin terdapat sedikit tindakbalas (gatal-gatal) akan berlaku. Jangan berhenti makan NuAge. Amalkan makan lebih buah dan sayuran dan lebihkan minum air setiap hari, 8-12 gelas besar sehari dan jerawat akan hilang.

Soalan :-

Adalah akan berlaku kesan sampingan setelah memakan NuAge?

Jawapan :-

Tidak. Penggunaan NuAge memungkinkan berlakunya "healing crisis" atau kesan tindakbalas sebagai sebahagian dari proses perawatan dan penyembuhan pada kes dan keadaan tertentu. Jika anda mengalami keadaan di mana penyakit lama muncul kembali atau yang sedang dialami menjadi lebih sakit sedikit dan perubahan kepada fizikal tertentu, diharap jangan panik. Ianya merupakan kesan "healing crisis" yang bersifat sementara waktu. Ianya berlaku adalah kerana segala jenis racun/toksid dari badan dikeluarkan dan setiap kali NuAge bertindak ke atas sesuatu penyakit juga akan memungkinkan berlakunya kesan "healing crisis". Oleh kerana itu, "healing crisis" mungkin akan berlaku beberapa kali pada seseorang itu (bergantung kepada penyakit seseorang).

Soalan :-

Apakah kesan tindakbalas pemulihan yang selalu dialami oleh pengamal NuAge?

Jawapan :-

Antara kesan tindakbalas pemulihan kemungkinan dialami oleh pengamal NuAge adalah di antaranya :-

- Rasa mengantuk, sedikit keletihan, pening-pening, sedikit menggigil serta sedikit rasa sakit-sakit di bahagian-bahagian tertentu (selalunya pada organ yang pernah bermasalah atau sedang mengalami masalah). Kepada sebilangan orang yang berdarah kotor (tidak buang air besar), kemungkinan jerawat akan terjadi selepas beberapa hari.

-Jika berlaku keadaan seperti ini, diharap jangan panik. Ianya bukan kesan sampingan. Ia merupakan satu tindakbalas positif bagi tempoh sementara waktu sahaja. Teruskan makan NuAge dan minum air secukupnya.

Soalan :-

Adakah NuAge lebih mahal jika dibandingkan dengan produk lain di pasaran?

Jawapan :-

Tidak. Ianya lebih berkhasiat dari jenama yang paling terkenal di pasaran antarabangsa. Kerana mutu dan khasiatnya, ia terkenal untuk kecantikan dan kesihatan dari dalam dan luar maka ianya amat menjimatkan.

Soalan :-

Apakah cara yang terbaik untuk makan NuAge?

Jawapan :-

Cara yang paling sempurna adalah dimakan semasa perut masih kosong pada awal pagi. Tuangkan Kristal NuAge ke dalam mulut (atau lidah) dan minum segelas air suam atau air jus 30 minit selepas pengambilan NuAge.

Dewasa (14 tahun ke atas) - 1 sachet sekali sehari

Kanak-kanak (12-14 tahun) - 1/2 sachet sekali sehari

Kanak-kanak (3 - 12 tahun) - 1/3 sachet sekali sehari

Kanak-kanak (kurang dari 3 tahun) - 1/4 sachet sekali sehari

TESTIMONI PENGGUNA NUAGE

TESTIMONI 1

Masalah bermula selepas melahirkan anak pertama secara pembedahan 14 tahun yang lalu. Semenjak itu, masalah kesihatan semakin teruk tanpa disedari. Saya mula mengidap Insomia kerana asyik terjaga di waktu malam kerana menyusukan anak. Semakin lama, semakin sukar untuk tidur dengan nyenyak. Mudah sangat terjaga walau terdengar bunyi yang perlahan. Kesemua empat anak saya, saya menyusukan sendiri sehingga berumur 2 tahun lebih (kecuali yg sulung sehinnga 8 bulan shj). Semenjak mula mengambil nuage, perubahan agak begitu ketara. Selang 2 malam, saya sudah dapat tidur yang nyenyak. Saya dapat mencapai Rapid Eye Movement (REM). Saya menjalani pembedahan caesarean sebanyak 3 kali. Yg sulung dibius sepenuhanya. Anak yang ke 3 dan ke 4 (2 tahun 5 bulan sekarang) adalah secara ?Spinal? (bius separuh badan). Luka akibat pembedahan demi pembedahan, sudah pasti lambat atau susah untuk sembuh sepenuhnya. Sejak melahirkan anak yang pertama, saya mengalami masalah urat. Urat yang tegang dibeberapa bahagian badan, sengal, ngilu, sakit, bengkak dan lain-lain lagi. Spinal/bius 2 kali di tempat yang sama, mengakibatkan urat di bahagian antara tulang belakang dan tengah pinggang sentiasa bengkak dan sakit. Lebih menyeksakan apabila hampir pra PMS. Bidan ada mengatakan yang bengkak di situ akan sentiasa ada. Urat kaki sebelah kanan dari tulang sendi punggung hingga ke betis, sentiasa rasa seperti tegang dan sakit. Bila sudah mencangkung, susah untuk berdiri semula..pasti kaki kanan seperti lemah. Saya tidak boleh membongkok atau rukuk lebih dari 3 minit. Hampir setiap malam sebelum tidur, saya wajib menyapu minyak angin pada bahagian betis dan pinggang. Kadang-kala perkhidmatan anak-anak untuk memijak-mijak kaki saya sebelum tidur amat diperlukan. Saya juga pernah mengurut dengan tukang urut lelaki (tanpa perlu membuka pakaian maupun tudung) yang mengatakan saya ini KEBAL, sebab saya boleh menanggung kesakitan urat yg tegang, keras, masuk angin dan lain-lain sekian lama. Alhamdulillah..tanpa disangka, hampir 90% masalah saya beransur hilang dengan pengambilan nuage. Tiada lagi rasa ngilu di bahagian bekas jahit dan sakit. Bengkak di bahagian spinal sudah hilang. Saya tidak perlu menyapu minyak angin selalu. Tak perlu lagi pantang makan sayur-sayur yang sejuk.

TESTIMONI 2

memang sejak di perkenal kan dgn nu age ni, sampai sekarang ct masih mengambil nu age dah nak masuk 6 kotak dah .. alhamdulillah... prubahan yang di rasakan memang menakjubkan, kan terdapat dalam hadis, tiada penyakit yang tiada ubatnya, jadi, kita kena ikhtiar. maka, ikhtiar kita, kita kena lah carikan penawarnya, seeloknya bukan dari kalangan jenis mengandungi ubatan? dari kalangan dadah tidak tepu (betul ker istilah ct nie..) sejak ct baca pengalaman mengamalkan nu age, beliau cakap memang berkesan terutama selepas beliau melakukan pembedahan caeseran, jadi ct ni pun pernah alami pembedahan juga tapi bukan pembedahan bersalin tetapi kemalangan. ermm... malas nak cerita yang lepas? tapi ct nak cerita pengalaman ct dari kesan memakan nu age ini.

1) JARI TENGAH CT TERPUTUS URAT(bukan putus jari tao..!) SBB KENA PINGGAN MAKAN PECAH MASA TINGKATAN 5: kaki ni takleh gerak/belokkan ke kanan, ke kiri tapi sejak makan nu age, kaki ni mula rasa kebas, kalau nak solat, masa duduk, dulu kebas, skrg dia dah pandai lenguh dah.. maknanya ada respon...!! alhamdulillah... semua ni ketentuan Allah, wallahualam..

2) BAHU KIRI CT PATAH, DAH MASUKKAN PLATE BESI 12 CM MASA DUK BLAJA KOLEJ TAHUN 1998: dulu kalau nak tido takleh lelama sebelah kiri ni, kalau tertindih bahu ni, memang kalau kita brbalik ke sebelah kanan, bahu ni akan jadik lumpuh secara automatik..!!tapi kejap jer dalam seminit.. tapi bimbang laa kan, takut buat selamanya.. ct pernah lumpuh tangan kiri akibat kemalangan ini selama 2 bulan, memang 100% lumpuh...! tapi banyak buat exercise/solat hajat, sejak haritu , memang boleh gerak, tapi takleh lasak?. sejak makan nu age, ct dah boleh tido mengiring sebelah kiri dengan lebih lama dan tangan kiri dah boleh letak atas hadi masa nak tido, wallahualam.

3) MASA MAKAN SEJAK SETAHUN DUA NI SELALU TERCEKIK: orang tua kan ker larang kita makan nasi berselang air? so,ct selalu tercekik... memang memalukan.. nampak sangat pelahap..!! tapi tulah selalu tercekik, ct selalu teguk air sampai hb selalu marah (paham? lerrrrr.....) skrg memang totally dah dibuang dengan tabiat tu. ct tak sedar tau, hb yang tegur, aikk... awak dah tak tercekik masa makan? yang ct perasan ialah apabila ct makan selepas teguk GC, dan waktu sebelum tido malam tu tuang nu age. tapi org makan nu age pagi kan? tapi ct teguk malam sbb memang ade kesan keesokkan hari tu.

4) TABIAT TIDUR MENIARAP MENYEBABKAN SAKIT BELAKANG: yang ni nampak dengan jelas sangaaaat..!! sejak amalkan nu age, memang badan rasa ringan jer... kalau nak bangun senang jerk.. ct kan ker montel & debab.. heheh... so perkara susah nak bangun apabile duduk lama/tidur meniarap memang ct alami. sejak amalkan nu age ni, memang berhasil... wallahualam...

TESTIMONI 3

akak pun baru masok hari ketiga makan nuage ni. Memang lain org lain taste bud dia yer. Pada akak, nuage ni memang la tersangat sodap. Kalau boleh langgah 2, 3 sachet sekali hadap pon tak per. tak payah telan air pun tak pe gak. Tapi tak leh lah kan. Cakap pasal kesan dia plak, hmm.. semenjak dua menjak ni, muka ni macam naik ruam plak. Merah merah gitu. Healing crisis ke tu? Muka akak walaupun selama ni tak lah licin cam ct norhaliza gitu, tapi masalah jerawat memg tak ada. Tapi la ni ada lak bintik bintik merah naik kat dahi & pipi. Harap harap mende ni hilang dlm seminggu ni, 'coz 1st May nanti anak sedara punya wedding. Malu la weh..kalau muka ku sebegini ghoper nye. anyway, semenjak guna produk-produk dcl ni memang terasa sehat badan. Walaupun baru je lagi guna, about satu minggu setengah gitu, dah terasa kesan positif. Yg macam Sheila cakap pasai sakit lutut sumer tu, mmg betol lah sgt nya. Seblom ni, lutut akak selalu sakit. Almaklumlah kan, badan kita ni 'kiut-miut'..Tapi la ni, banyak sgt kureng nyer. Kalau nak sujud waktu solat tu, laju je turunnye. kalau dulu, kena slow-slow sket.. akak skang dah masuk kotak kedua (dah tinggai separuh).

Kesan-kesan yg paling obvious:

1) ruam-ruam kat bahu & atas breast. Mmg kalau garuk sedap betul..tapi tahan kan jer lah..

2) ngantuk giler waktu pagi, esp time tengah drive kete gi kerja. Kekadang tu rasa cam nak berenti tepi jalan sat , layan bijik mata... Tapi kulit tapak kaki masih lagi tak brapa ada perubahan. Masih lagi keras cam kulit buaya..agaknye nak kena rembat dua tiga kotak lagi kot baru kulit buaya tuh bertukar jadi kulit cicak...

TESTIMONI 4

tommy pun dah langgah nuage nie.. dah masuk 2nd box... seperti yg kak Leila kata, mmglah nampak perubahannya... pecah kaki alhamdullilah dah kureng... so, pada sesaper yg nak cuba.. cubalah... tak rugi tau...!! sungguh berbaloi

TESTIMONI 5

Kulit muka saya, warnanya tak serata. Saya sudah mencuba pelbagai produk yang menawarkan pelbagai keistimewaan, namun tidak banyak yang berubah. Di bahagian tulang pipi masih kelihatan jeragat dan agak kasar kulit muka saya. Nuage telah mengurangkan tompokan jeragat dan parut jerawat lebih mudah hilang (jerawat tumbuh 2 biji akibat healing crisis). Warna muka hampir sekata dan saya tak perlu memakai foundation untuk kulit wajah kelihatan licin dan rata. Bahagian bawah dagu juga kulitnya lebih lembut dan halus.

TESTIMONI 6

Saya juga malu untuk memakai baju tanpa lengan di rumah kerana kulit di bahagian bawah lengan pecah-pecah akibat penahanan air yang berlaku (water retention). Lengan saya amat hodoh. Kelihatan seperti dikelar-kelar dan bahagian dalam kulit yang nipis ini pula, seperti telah mati. Dicubit, ditarik, sudah tidak rasa apa-apa. Contoh rupanya seperti Roti Perancis (French Loaf) di mana bahagian permukaan di kelar-kelar sebelum dibakar. Dan selepas dibakar, kelar-kelar tersebut akan kelihatan dengan lebih ketara dan berkedut-kedut/berlapis-lapis sedangkan kulit luar roti itu licin sahaja. Berbagai jenis gel atau krim telah saya cuba untuk disapu agar dapat mengurangkan keadaan kulit yang pecah dan menggelambir ini. Namun, Mungkin kerana kulit yang pecah-pecah ini sudah mati maka susah untuk saya mengurangkan saiz lengan saya yang besar dan menggelambir.

TESTIMONI 7

Dengan pengambilan Nuage, saya tak sangka yang saya dapat merasakan deria sentuhan di kulit yang pecah-pecah. Apabila dicubit, saya sudah boleh merasa sakit. Saya rasa itu menunjukkan kulit 'mati' saya dapat dipulihkan Kini kelar-kelar yang kelihatan hodoh, sudah semakin halus dan semakin rapat. Maka dengan bantuan Gel Multi-Active, saya dapat mengecilkan sedikit saiz lengan dan lebih pejal. Itulah di antara kebaikan yang saya dapat dari pengambilan nuage.

TESTIMONI 8 (ONLINE DARI KEDAI-E)

mmm..result dia..ketara tang kulitlaa..jadik gebu..muka jadi blushing..pink gitu..kita dah tak yah pakai make up..open pores pun dah kecik..mm pendek kata suka sgt... er taun lepas..maser tu stil bresfeeding..seminggu lepas tu raser susu belah kiri makin bengkak..air susu lagi banyak..tumit kaki pun dah kurang rekah..hehe

TESTIMONI 9

Nama saya Azlina. Saya telah mencuba produk DCL ni setelah kawan saya Puan Khamisah Mohd Jamil (Pengasas Kedai-E) sarankan. Salah satu produk yang saya & suami dah cuba ialah nuAge. Mulanya saya tak pasti tapi saya cuba gak. Selepas saya mengamalkan selama 15 hari, kutil di muka saya mengecut & tertanggal tanpa saya buat apa2. Hingga kini dah hampir 2 bulan saya amalkan. Beberapa orang tegur wajah saya nampak lebih berseri & licin. Ini kerana kutil besar & beberapa kutil2 kecil di muka saya dah mula hilang. Saya terus syorkan pada kawan2 saya.

Bahan Kandungan :

- Protin dan karbohidrat marin, ekstrak buah-buahan, sayur-sayuran asli dan kondisioner makanan yang dibernarkan.

Cara Pengambilan :

Tuang 1 sachet NuAge ke dalam mulut, hisap dan telan. Cuba elak dari ambil sebarang minuman dalam 30 minit selepas pengambilan NuAge. Pengambilan cuma 1 sachet setiap awal pagi semasa perut kosong.

HARGA

WM: RM78.00 | EM: RM85.00 | BRU: $41.00 | S'PORE $41.00

KOS PENGHANTARAN : RM5.00

3GM X 15 Sachets



Wednesday, 9-May-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
CARA MEMBUAT PESANAN DAN PEMBAYARAN

1. PESANAN MELALUI POS
Setiap pembelian atau pertanyaan boleh dibuat menerusi:

-boleh YM terus kepada saya (ym id - helangputih1712)
-email: alongpssgm@gmail.com
-call / sms : 019-7398679
dengan menyatakan barang yang ingin di beli.

Setelah pembayaran di buat sila sertakan maklumat pengesahan pembayaran berserta dengan brg yang ingin dibeli,nama penuh dan alamat penghantaran.

CARA PEMBAYARAN:

Bayaran boleh dibuat melalui ATM Machine atau

http://www.Maybank2U.com.my no akaun : 153056013958

http://www.cimbbank.com.my/ no akaun : 01090096042528

di atas nama NURLINA BINTI MOHAMAD NAWI

PENGHANTARAN:

Harga yang tertera di laman ini tidak termasuk kos penghantaran. Kos penghantaran ditanggung pembeli melainkan terdapat promosi yang ditawarkan.

Penghantaran akan dibuat setelah bayaran telah buat sepenuhnya. Segala butiran pengesahan pembayaran perlu dinyatakan samada melalui PM, e-mail , telefon atau sms.

Penghantaran akan dilakukan menggunakan perkhidmatan "Pos Malaysia".



2.PENGHANTARAN BY HAND - untuk kawasan sekitar Pasir Gudang sahaja (MSE Flat, Taman Air Biru, Taman Mawar, Taman Scientex, Taman Dahlia, Cahaya Masai, Kota Masai dan kawasan yabg berhampiran.

- Penghantaran percuma untuk belian melebihi RM60 bagi kawasan-kawasan yang telah dinyatakan.

- Bagi belian kurang dari RM60, bayaran RM5 akan dikenakan untuk kos penghantaran.


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net